Így válassz babakocsit!

A babakocsi választás nagyon hosszadalmas és időigényes feladattá válhat. Úgy tűnhet, ez az egyik legfontosabb kérdés, amiben döntenetek kell (nem az) és nincs tökéletes választás (tényleg nincs)…

Azért van pár szempont, ami megkönnyítheti a döntést! Íme:

ridgegroupwalking

  1. Milyen valójában, élőben? Tudom, hogy ma könnyű elcsábulni, és online vásárolni például babakocsit, de mindenképp ajánlom, hogy nézd meg és próbáld ki élőben. Lehet, hogy sokkal nagyobb, mint gondoltad. Lehet, hogy gyatra a kivitelezése. Lehet, hogy egyszerűen nem bírod összecsukni. 
  2. Kényelmes-e tolnod, lépned vele. Magas hosszú lábú lányok például sok fajtánál azzal szembesülnek (ha kipróbálják), hogy minden lépésnél belerúgnak a kocsiba. Alacsonyak azzal, hogy nem kényelmes a kéztartás, ha például nem állítható a markolata.
  3. Össze tudod-e könnyedén csukni? Ki tudod-e könnyedén nyitni? Például úgy, hogy a kezedben van a baba… mert lesz ilyen is. Vannak olyan típusok, amit például csak úgy lehet, hogy közben tuti letörik valamelyik körmöd… vagy olyan, amihez három kéz kell. Persze, ha nem nagyon fog előfordulni ez a helyzet, akkor ne ez legyen a fő szempont.
  4. Mekkora? Be fog férni a liftbe (ha használni fogod ott)? El fogsz tudni menni vele a boltban két sor között? Marad még hely másnak is a csomagtartóban, ha beteszed? (Tedd be és nézd meg!!!)
  5. Milyen helyzetekben fogod használni? Tömeg-közlekedni? Akkor fontos, hogy kicsi és könnyű legyen, hogy fel-le tudj vele szállni. Földúton, kertben közlekedni? Akkor praktikus, ha vastagabb terep-kereke van. Sokat ki-be rakni az autóba? Akkor elengedhetetlen, hogy könnyedén és kicsire összecsukható legyen. Sporthoz? Akkor praktikus a stabil és három kerekű. Bevásárolni járni? Akkor jól jön a nagy alsó tároló rész.
  6. Elbírod? Elbírod  könnyedén az egyes részeit? A hordozót vagy a mózest egy 7 kilós babával? Fel tudod emelni annyira összecsukott állapotban, hogy betedd a csomagtartóba? És ha nem is könnyen, de nem lehetetlen, hogy elbírd egyben a egészet egy 10 kilós babával?
  7. Kell-e 3 az 1-ben? A mózes kosarat kb. 6 hónapos koráig tudod használni, de legfeljebb addig, amíg nem ül stabilan magától. Aztán lesz egy olyan időszak, amikor a mózes már nem jó, a sportülés viszont általában még nem jó. Ekkor marad a hordozó, amit kb. 1 éves korig (13 kilóig, vagy amíg felül ki nem lóg a feje belőle) tudsz használni. Tehát a mózes kosár nagyon kényelmes, de csak fél évig használható. A hordozó praktikus, mert a kocsiban és a vázon is használható kb. egy évig. A sportüléssel kapcsolatban meg az a kérdés meddig szeretnéd használni? Mire szoktatod rá a gyereket? Hogy jöjjön a saját lábán, amint tud, és egy darabig még biztonság kedvéért ott a babakocsi is? Vagy inkább üljön a kocsiban, ameddig lehet, mert úgy jobban tudtok haladni és sok minden egyszerűbb (pl. nagyvárosban). Vannak olyan sportülések is, amik teljesen hátrahajthatóak és így nagyjából kényelmes mózeskosárként is használhatóak. Akik 3 az 1 babakocsit választottak, gyakran döntenek úgy egy éves kor körül, hogy vesznek egy könnyű, kicsire csukható második babakocsit.
  8. Mennyibe kerül? Itt egyfelől az a kérdés, hogy mit engedhettek meg magatoknak, másrészt meg, mennyire fogjátok kihasználni. Ha nagyvárosban laktok, hamar vissza kell menned dolgozni, az életetekben sok a jövés-menés, amikor időre oda kell érni valahova (például nagyobb gyerekkel iskolába) akkor valószínű többet és tovább fogjátok használni (főleg a sportrészt). Ha az életetek ráérősebb, kertes házban laktok vidéken, ahol kevesebb autó jár, és 1,5 évesen már bóklászhat nyugodtan egyedül a réten, valószínű kevesebbet fogjátok használni. Érdemes megnézni a használt kínálatot is. Az eredeti ár 50-60%-a a használt, de szuper állapotú babakocsiknak. Ezzel tudsz kalkulálni Te is, ha később eladnád.
  9. Szín, minta, divat. Itt két fő kérdés van. Neked tetszik? Mert sokat fogod nézni! 🙂 Másrészt lehet, hogy most tök cuki, hogy rózsaszín, de mi lesz, ha utána lesz egy kisfiatok?? Rengeteg cuki, színes kiegészítő kapható hozzájuk, a huzattól kezdve a belső kiegészítőkig. Lehet, hogy érdemes inkább azzal jelezni a baba nemét.
  10. Biztos, hogy kell? Vagy lehet, hogy sokkal egyszerűbb lenne az életed egy könnyű hordozókendővel? Ha például naponta kétszer (esőben is) kutyát fogsz sétáltatni. Vagy nagyobb tesóval játszóterezni. Vagy egyszerűen csak imádni fogod, hogy ott szuszog a nyakadban a picikéd és ő is ott lesz a legnyugodtabb?! Nem tudod előre…Nem baj! Majd kiderül, és babakocsit még akkor is lehet majd kapni!!!

Tetszett? Olvasgass tovább és bátran oszd meg!

Az ANYANAPLÓt pedig itt veheted meg! 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s