Amit a második babánál is használni fogok!

3 új, 3 régi, 3 kölcsön

ÚJ

Stokke szék : mivel a másik még nagyon használatban van, és marad is, kb. 8-10 éves koráig, ebből újat fog kapni a kis-tesó. Tudom, drága, de sokáig használjuk. A gyerekek imádják, hogy egyedül fel tudnak rá mászni, én pedig, hogy tutira nem borul fel, és szuper-könnyű takarítani. A kiegészítői már megvannak: a newborn set használható pihenőszék helyett is. Én legjobban azt szerettem benne, hogy már újszülött korától magunk mellé tudtuk tenni, a közös étkezésekkor és az asztal magaságában volt ő is, onnan figyelte a szeánszot. A a babyset pedig tulajdonképp egy etetőszék betét, a már ülni tudó mocorgóknak.  A kiegészítőket szinte mindig lehet kapni használtan is, én is el fogom adni, ha már nincs szükségünk rá. Széket viszont csak nagyon ritkán lehet használtan kapni. Megy tovább a következő nemzedéknek.

 

 

Babatextilek: takaró, lepedő, törölköző: részben még használatban vannak, részben már elhasználódtak. Úgyhogy újat fogunk választani. Az Ikeában vásároltak jól beváltak. Nyúzzuk, mossuk hozzuk visszük mindenhova, de nem bolyhos, nem kopott. Amitvettünk, de egyáltalán nem használtuk: ágynemű garnitúra és huzat. Sokkal jobban bevált a hálózsák, később a tipegő hálózsák.

Lovenest babapárna: Ez egy “lapos fejűség” megelőzésére kialakított ergonomikus párna. Már az első naptól ajánlott. Használtuk, szerettük, bevált. Elhasználódott, elkoszolódott, újat fogunk vásárolni belőle.

RÉGI

Babakocsi: Egy maxi cosi babakocsit választottunk, tulajdonképp jól bevált, sokat használtuk, főleg a mózeskosár részt. A babakocsi választás nehéz feladat. Nekünk az egyik legfontosabb szempont volt, hogy kicsire össze lehessen csukni. Ez a típus ennek a lehető legjobban megfelelt, de sajnos ma már nem kapható.

Babaöböl: ez volt a legszuperebb dolog, amit megvettünk már első gyermekünknek.  A babaöböl egy olyan ágyikó, amik a szülői ágyhoz lehet rögzíteni. Így a baba ott van egy karnyújtásnyira, külön, de mégis együtt. Nagyon nagyon szerettem, 6 hónapos koráig használtuk, akkor költözött át a saját szobájába (ő már előbb is készen állt rá, nekem kellett még egy kis idő, hogy el tudjam engedni). Több fajta van belőle. Olyan, aminek van hintázó talpa is, van fa, vagy textil, kerekes vagy a nélküli. Kerekes változatnál egyre kell vigyázni, hogy a szülői ágyhoz mindig rögzítve legyen, ha benn fekszik a baba, mert különben beeshet a két ágy közé.

Járóka: Ez egyéni, dolog. Tudom, ma nem nagy divat “bezárni” a gyereket egy járókába. Sokan inkább a földre teszik őket egy pokrócra. Miért szerettem a járókát mégis? Mert tudtam, hogy ott biztonságban van, ha ki kellett mennem a mosdóba vagy épp főztem. Nem fázott, a földön nálunk hiába van szőnyeg, télen hideg van. Az oldalára fel tudtam akasztani játékokat, a szélére fel tudtam csíptetni zenélő játékokat, amit boldogan elnézegetett. Szívesen volt benn, még mikor nagyobb lett és kivettük az egyik rácsot, hogy ki tudjon mászni, ha akar, akkor is inkább befelé mászott, mint kifelé. 🙂

KÖLCSÖN

Babamérleg: Kaptam egyet kölcsön és engem megnyugtatott, hogy van. Abszolút nem gondolom létfontosságú dolognak, pláne igény szerint szoptatott babánál, de ha kapsz egyet kölcsön, miért ne?! Le tudod mérni, kényelmesen este, ha kell az adat a védőnőnek, és nem kell küzködni vele idegen helyen.

Légzésfigyelő: Kölcsönkértem a nővéremtől, és kölcsönadta egy feltétellel. Ha megígérem, hogy berakom a szekrény aljára és ott is hagyom. Szót fogadtam. A kórházban kötelező volt használni, háromszor riasztott be, mert elfelejtettük kikapcsolni, egyszer meg nem- pedig akkor is elfelejtettük. Már vagy 10 perce a karomban volt a baba, mikor megszólalt. Érdemes elolvasni Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna, gyerekorvos cikkét a témában. Ő pontosan leírja, hogy miért ad nagyobb védelmet az egymás közelében alvás, és miért ad hamis biztonságérzetet a légzésfigyelő. Másik jó összegzés itt. Tehát a légzésfigyelő továbbra is itt marad kölcsönbe a szerkény alján és ott is marad!

Hordozókendő: Nagyon sokszor nem használtam, de nagyon jól jött olyan alkalmakkor, ahol macerás lett volna babakocsit használni. Ha kirándultunk, tömegközlekedéssel utaztunk, vagy repültünk (volna). Egy olyan változatot kaptam kölcsön, aminek a “beülő része” varrva volt, így nagyon egyszerű volt megkötni. Mindenképp érdemes kipróbálni, de nem ruháznék be rá előre. Ugyanis vagy tetszeni fog (neked/a babának) vagy nem. Legjobb, ha tudsz egyet kölcsön kérni, legalább míg kipróbáljátok.

 

Ui: Ugyan a poszt termékmegjelenítést tartalmaz, senkitől érte nem kértem és nem kaptam semmilyen ellenszolgáltatatást. A laírtak kizárólag a saját véleményemet és tapasztalatomat tükrözik.

Ja, és ne felejtsétek el megvenni a ANYANAPLÓ-t. Például itt.  🙂

Ha tetszett, bátran olvass tovább, vagy oszd meg! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s