Előzd meg a fotócunamit!

A szüleimről gyerekként, talán egy kép van-ha van. Nagy becsben tartották, keretben, csipketerítőn a nappali komódján. Rólam már van egy dobozka, 6 éves koromig talán 100 darab is. Kisfiam 6 hónapos – 1500 képnél tartunk. Bármikor, bármelyik pillanatot megörökíthetjük a telefonunkkal, de amikor valakinek kellene egy-két jó képet mutatni!? Nos akkor hirtelen bajban vagyunk…

never fade
Tehát mielőtt eluralkodna a káosz, a telefonod kifogyna a tárhelyből, és jönne egy hónap, amikor semmit nem tudsz lefotózni…

  • Mindig nézd vissza a képet, amit készítettél! Rögtön, miután elkészítetted! Ha nem jó tudsz újat készíteni. Ha jó, nem kell belőle még 5!
  • A rosszul sikerültet -homályos, bemozdult, fura fejet vág rajta valaki- töröld azonnal! Szintén töröld rögtön a második, harmadik ugyanolyat.
  • Mentsd le a képeidet rendszeresen (1-2 hetente, de legalább havonta!) Én évszakonként készítek mappákat. Így jól kezelhetőek és visszakereshetőek.
  • Mentésnél újra válogasd át a képeket, és töröld a duplákat, triplákat, érdekteleneket.
  • Ahogy mented a képeket, jelöld meg  a kedvenceidet, ezekből készíts egy külön mappát (később nagy eséllyel, csak ezeket fogod használni).
  • Mentsd képeidet legalább 2 helyre (pl. számítógépre és flickr-re). Az a kép, ami csak egy helyre van lementve, az nincs lementve!
  • Használd fel a fotóidat! Készíthetsz fotókönyvet vagy albumot. Nyomtathatsz képet vagy matricát ANYANAPLÓDBA vagy a családnak. Ha képeidet  folyamatosan rendszerezed, nagyon egyszerű! Ha nem tarod őket karban semmi értelmük nincs. Soha nem fogod őket megnézni!

Hogy ez idő? Igen. De így lesz tucatból érték!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s