A kiírt dátumon túl…

Kismama vagy, aki már a 37. hét óta meg van róla győződve, hogy ezt már nem bírja tovább, ez a has már nagyon lent van és képtelenség, hogy nagyobbra nőjön, úgyhogy tuti mindjárt szülni fog…

i7tKySPPvHmF1YLqKo04ngETB9aZKckj_lg

…aztán eltelik egy nap…egy hét…két hét…a kiírít dátum… és SEMMI! Semmi, de semmi nem történik! Semmi jele, hogy a baba valaha ki akarna jönni! Ha magadra (barátnődre/lányodra/testvéredre/sógornődre) ismertél, ez a bejegyzés Neked szól!

Mit tehetsz az szülés előtti utolsó napokban?

Merthogy hiszed van nem, a baba ki fog jönni, és ezek épp a szülés előtti utolsó napjaid (heteid). Az utolsó napok, amikor még kettesben (hármasban, négyesben) vagytok. Az utolsó napok, amikor Te még kismama vagy, akit mindenki kényeztet, pátyolgat, babusgat. Eztán már csak “Anyuka…!” leszel, másodhegedűs a BABA mellett. Ezek az utolsó olyan napok, amikor még nem kíván szervezést a vásárlás, egy mozi vagy egy vacsora kettesben (különösen első gyerek esetében!!!). Nem megoldhatatlan valószínű az sem, hogy most, kezedben egy csésze teával leülj, hátradőlj, feltedd a lábadat és elolvasd ezt a blogbejegyzést. Úgyhogy élvezd ki…hamarosan ezt szinte lehetetlennek fog tűnni!

  • Olvass. Olvasd el előre azokat a könyveket, amiket “majd” el szeretnél. A Gyerekgondozásról, szoptatásról, nevelésről, szülés utáni párkapcsolati változásokról. Amit most elolvasol azt olbastad az elkövetkező kb. egy évben.
  • Aludj! Aludj, amennyit csak bírsz. Szerintem ugyan nem lehet előre feltankolni belőle, de az biztos, hogy nem mindegy milyen a fáradtság szinted, amikor becsöppen az életedbe a kisbaba. Azon kívül a legtöbb vajúdás éjszaka kezdődik! Jobban fogod bírni, ha éjszaka kezdesz vajúdni, ha délután aludtál (vagy legalább pihentél).
  • Ne borulj ki, ha a család és a barátok, állandóan érdeklődnek, hogy mi van már?  Tudom, iszonyú idegesítőek tudnak lenni a “na, egyben vagy még?” típusú kérdések. De ugye tudod, hogy csak izgulnak érted/veled, és nem rosszat akarnak! Két dolgot tehetsz: vagy reggelente írsz egy rövid üzenetet az állandó érdeklődőknek, hogy MÉG NINCS SEMMI! vagy megmondod nekik mire vágynál, hogy tudnak segíteni, részt venni ezekben a napokban. Például nekem óriási segítség volt, hogy azon a napon, ami mint utóbb kiderült az utolsó lett a húgom rám szánta az egész délutánját, nagyon nagyot sétáltunk, csacsogtunk mindenféléről, és utána beszárította a hajamat. Szuper jó nap volt! Csak ajánlani tudom, hogy tölts idők azokkal, akikkel jól érzed magad!
  • Csinálj programokat! Amihez csak kedved van! Menj el fodrászhoz, pedikűröshöz, vegyél egy kellemes hosszú fürdőt, nézz meg egy kiállítást, menjetek moziba, koncertre, színházba, vacsorázni, az állatkertbe, vagy akárhová, ahova már rég óta szerettél volna! És, ha van egy program, ahova nehezen kapsz jegyet, az tuti, hogy pont aznap este fog érkezni a baba is…:)
  • Mozogj! Jógázz, sétálj nagyokat! És ezt úgy értem, tényleg nagyokat. Régen azt mondták, ha nem indul meg a szülés a kiírt dátum után pár nappal, sétálj fel a Gellért hegyre. Mire lejössz beindul…vagy másnap beindul…
  • Elmélkedj. Imádkozz, mondogass magadnak pozitív megerősítéseket, meditálj- tedd épp úgy, ahogy a saját hitrendszered engedi. Egy a fontos, készülj fejben is arra, ami történni fog. Kisbabád, aki 9 hónapja testedben növekszik elhagyja biztonságos fészkét, és a világra jön. Az elengedés most kezdődik -aztán tart vagy 20 évig…

Tudom, nem vigasztal, de érdekes adat, hogy manapság már annyi baba születik 41-42. hétre (ha hagyják), hogy felmerült a gondolat, lehet hogy a várandósság ideje kitolódott? Tehát legjobb, ha eleve 41 hétre készülsz! Akkor sokkal nagyobb esélyed van, hogy pozitív meglepetés ér! 🙂

Ja, és addig is írhatsz ANYANAPLÓ-t!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s