5 tipp kölcsönruhákhoz

Annyi babaruha van ebben az országban, hogy 10 évre az összes újszülött gyerekre elég lenne! -mondta egy praktikus apuka. Lehet, hogy igaz is, de ki az az első babás kismama, aki kibírná, hogy ne válogasson a cuki kis babaruhák között, és ne érezzen erős késztetést a vásárlásra?? E mellett, ha van olyan barátnőd, rokonod, akinek a babája nem sokkal idősebb a Tiédnél, szerintem érdemes elfogadni a kölcsönruhákat.

Sok használt babaruhát kaptam kölcsön és ajándékba az első hónapokra. Mondhatom,  nagyon jól jött! Így elég volt hetente egyszer mosni… 🙂

babaruha

Sok használt babaruhát kaptam kölcsön és ajándékba az első hónapokra. Mondhatom,  nagyon jól jött! Így elég volt hetente egyszer mosni… 🙂

5 tipp a káosz elkerülésére:

  1. Mindenkitől megkérdeztem, hogy kérik-e vissza a ruhákat. Ha igen, akkor beírtuk a címkébe a neve kezdőbetűjét, hogy tudjam kitől kaptam.
  2. Mikor megkaptam a ruhákat átnéztem őket, és kiválogattam, hogy mi az, ami jó állapotban van, tetszik, és praktikus is. Ezeket hagytam elől, a többit rögtön bezacskóztam, a szerint, hogy kitől kaptam és vissza kell-e adni. Amit nem kellett visszaadni, elvittük a templomba, amit vissza kellett, annak nyitottam egy zacskót a gazdája nevével.
  3. Vettem egy textilborotvát. (ilyet) Ezzel szépen rendbe tudtam tenni a térdénél kibolyhosodott rugdalózókat, nadrágokat használat, majd visszaadás előtt is.
  4. ELeinte (kb. az első fél évben) még nem volt gondom a foltokkal. Utána már problémásabb, hogy hogy vegyük ki a különböző pecséteket. Mindig vannak áldozatok, ezzel számolni kell, ha ruhákat kérsz vagy adsz kölcsön! De nagyjából fél éves kortól már jobban el is használódnak a ruhák, kevesebb marad, ami kölcsönadható.
  5. A saját kinőtt ruháinknak nyitottam egy nagy ikeás dobozt, abba teszem el méret szerint. Így, ha születik a baráti körben egy baba, rögtön tudom, mikor mit adjak kölcsön.

img_4858

Az ANYANAPLÓT láttad már?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s