5 gondolat a szülésről, annak aki fél tőle

Ezt a bejegyzést egy olyan videó ihleti, amiben a természetes szülésről, beszéltek valakik (nem derült ki ők kik) és elhangzott benne például egy olyan mondat, miszerint “olyan fájdalom mintha szét akarnának tépni, mintha egy robot megfogna alulról és felülről és szét akarna tépni”.

Hát nem olyan. Egyáltalán nem olyan!

Hogy milyen, azt nem tudom leírni annak, aki még nem szült. Sőt annak sem, aki már szült, de szörnyű élmény volt neki. Mert, hogy milyen egy háborítatlan szülés, az leírhatatlan.

birth-photography-2017-contest-winners-iapbp-13

Pár gondolatot viszont szívesen megosztok, hátha ad egy más látásmódot, hátha érthetővé, és értelemmel teli válik a folyamat annak is, aki szülésre készül, de fél tőle.

  1. Nem csak Te szülsz. A babád is születik. Ketten vagytok ebben  buliban. Ő és Te. Ő is dolgozik. Ő is küzd. Talán jobban is mint Te…Sokszor fogod úgy érezni később átvennéd a fájdalmat szívesen, csak neki ne fájjon. Most valami ilyesmit teszel. Érte.
  2. A fájdalomnak értelme, oka, szerepe, célja és eredménye van. Segíti a kisbabádat a világra jövetelben. Neked fáj, neki segít. Így gondolj rá!
  3. A szülési fájdalomnak van még egy nagy előnye minden más fájdalommal szemben. Lehet tudni, hogy véget ér. Ahogy kezdődött úgy el is múlik. Teljesen.
  4. Háborítatlan szülés esetén a saját tempódban haladhatsz. Így a fájdalom pontosan úgy erősödik, hogy azt a szervezeted és a babáé ideálisan tudja követni, feldolgozni, elviselni. Ha beavatkozás történik pl. oxytocint kapsz, akkor tud a fájdalom olyan hirtelen olyan erőssé válni, hogy az nem elviselhető. És az egyik beavatkozás vonja maga után a másikat. Oxy után jön az epidurális érzéstelenítés, utána a gátmetszés. Háborítatlan szülés esetén ezek egyikére sincs szükség. A tested képes rá.
  5. Tehetsz azért, hogy a szülés pozitív élmény legyen! Hiszel a testedben, hogy erre lett teremtve. Hiszel a babádban, hogy meg tud születni. Felkészülsz, testileg, lelkileg. Megfelelő segítőket választasz. Informálódsz.

Ilyen szülést kívánok mindnekinek. És, hogy ilyen információk eljussanak a kismamákhoz. Hogy az a kép alakulhasson ki bennük, hogy a szülés egy csoda. Nem csak az eredmény, hanem maga a folyamat is!

A fotó forrása és további gyönyörű, igazi, szülésfotók a fotóra klikkelve elérhetőek!

Olvasd el többi bejegyzésünket is! 

Még nincs ANYANAPLÓd? Rendeld meg AKCIÓS áron most! 

 

MentésMentés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s